CODE26

CODE26 is:

een compleet en geïntegreerd aanbod voor lezen, spelling, taal, woordenschat, schrijven voor de groepen 1 t/m 8

gebaseerd op de meest recente inzichten en onderzoeken

koppelt leerervaringen in de echte wereld aan een digitale leeromgeving

gaat uit van leerlijnen en is afgestemd op de kerndoelen en de leerdoelen van SLO/TULE

sluit aan op het niveau van de leerling

wordt uitgewerkt in ontdekhoeken, games en praktische opdrachten die de lees- en schrijfmotivatie bevorderen

zet in op ontdekkend leren, samen aan de slag met de wereld verkennen middels spreken, lezen en schrijven.

“Leren lezen doe je door te leren schrijven”

- Erik Moonen

Inhoud

De taalmethode bevat:

In de eerste training maak je kennis met de uitgangspunten van dit nieuwe taalonderwijs: de integratie van het hele taal-leesonderwijs, letters hebben een naam en meer van dat soort zaken.

 

Leefwereld speelt een belangrijke rol in taalverwerving en daar sluit CODE26 op aan: actueel en gedegen, voor een deel gelinkt aan Expeditie Wereld. Lees de krant en knip wereldzaken uit waarvoor je moet kunnen lezen. Spaar, bewaar alle reclamefolders die voor kinderen ook interessant kunnen zijn, verzamel mooie logo’s, reclameteksten, kortom: gooi niets meer weg waarmee je kinderen kunt laten lezen en schrijven. Laat kinderen vooral ook zelf hun bijdragen leveren: intrinsieke motivatie is de start van elk goed leerproces.

 

Daarnaast leer je de digitale tool kennen, hoe je kinderen kunt volgen in hun ontwikkeling en creëert de leeromgeving die dat alles mogelijk maakt. Je gaat op bezoek in de stad voor alle SLO-doelen en neemt de trein voor het leren lezen en correct schrijven.

 

Je bespreekt wat het betekent als kinderen zelfstandig of in groepjes aan de slag gaan op hun eigen niveau, met de verschillende activiteiten. Hoe organiseer je dat?
Jij krijgt tijd om te observeren, jouw leerlingen nog beter te leren kennen en op individuele vragen in te gaan.

Wat betekent dit alles voor jou in jouw rol als leerkracht? Blijf je de ‘teacher’, of pak je ook de rollen van coach en friendly mediator op? Hoe organiseer je dit in jouw groep?

 

CODE26 is een veelomvattende methodiek die niet in één training te ‘vangen’ is. Ga aan de slag in jouw praktijk en kom terug voor de volgende ronde, voor meer kennis, verdieping en inspiratie.

Implementatie

Op ieder moment in het jaar kunt u naar CODE26 overstappen, ook tijdens het schooljaar. EXOVA stelt samen met u een implementatietraject op dat het best aansluit op de aard van uw school en uw team.

 

Omdat invoering van EXOVA CODE26 vaak een omschakeling van denken en werken vraagt, is professionalisering van de leerkrachten vereist. Hiervoor zijn goede trainingen en coaching in de klas noodzakelijk gebleken. Deze elementen vormen daarom vast onderdeel van het gedegen implementatietraject van EXOVA.

 

Training en begeleiding worden altijd op maat aangeboden. Over het algemeen zijn er 3 -4 bijeenkomsten nodig om voor een succesvolle implementatie.

Wat kost CODE26?

CODE26 licentie
€ 20,-
licentie: per leerling per schooljaar (excl. BTW)