CODE26

CODE26 is de EXOVA-taalmethodiek voor groep 1 t/m 8, gebaseerd op leerlijnen.

Startend vanuit hun leef- en belevingswereld ontdekken de leerlingen klanken en letters, woorden, zinnen en teksten. Praten en luisteren, lezen en schrijven komen binnen al deze domeinen en op alle levels aan bod.

Leeractiviteiten met concrete materialen, in ‘de echte wereld’, worden naast serious games en andere (digitale) leermiddelen aangeboden. Plezier en spelen met taal worden gekoppeld aan de technische aspecten zoals spelling, grammatica, woordenschat etc. Daarnaast is ook volop ruimte voor ontwikkeling van eigenheid bij het overbrengen van een boodschap (handschrift, stijl).

CODE26 is dekkend voor de kerndoelen 1 t/m 12. De taalkerndoelen die te maken hebben met informatieverwerving, -verwerking en presentatie zijn uitgewerkt binnen de wereldoriëntatiemethodiek T-WORLD. CODE26 en T-WORLD vullen elkaar aan en overlappen elkaar op onderdelen.

Binnen CODE26 wordt een aantal serious games aangeboden, waaronder games voor aanvankelijk lezen (LetterRijk), spelling (Klapperboom, Niet geschoten is altijd mis) en woordenschat (Woordenschatkist).

De leerlijn CODE26 is per schooljaar 2016-2017 beschikbaar.

In de loop van 2017 zullen meer serious games worden toegevoegd, waaronder een game voor grammatica (Speurzin).

Bekijk hier de trailer van LetterRijk.